nieuws

Goede bewegwijzering: 4 tips

Services

Een goede en adequate bewegwijzering in zorginstellingen voorkomt veel ergernis en stress. Het is belangrijk om een bewegwijzering te vinden die precies is afgestemd op de behoeften van patiënten en cliënten. Hoe bereik je dat?

Goede bewegwijzering: 4 tips

4 tips

 

  • Leg alle wensen vast in een Programma van Eisen. Bedenk hierbij dat de bewegwijzering duidelijk moet zijn en afgestemd op alle gebruikersgroepen. De nieuwe bewegwijzering moet ook gemakkelijk verwisselbaar en gebruiksvriendelijk zijn voor het geval er mutaties plaatsvinden.

Lees ook: Tips voor een nieuwe bewegwijzering

  • Laat een inventarisatie maken van het project en een ontwerp voor de lay-out van de borden. Aan de hand van deze inventarisatie kan er gemakkelijk een totaaloverzicht worden gemaakt van de te plaatsen bewegwijzering.
  • Bij de inventarisatie moet de meest logische route in het gebouw doorgevoerd worden. Let er dus op dat de doelgroep met de geplaatste bewegwijzering zelf zijn weg kan vinden.
  • De bewegwijzeringselementen moeten qua vormgeving, kleur en typografie op elkaar zijn afgestemd.
Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels