nieuws

Met Alleszelf.nl wegwijs worden in de wereld van personenalarmering

Services

De vergelijkingssite Alleszelf.nl heeft een nieuwe vergelijkingstool aan zijn site toegevoegd.

Met Alleszelf.nl wegwijs worden in de wereld van personenalarmering

Hiermee kunnen ouderen nu zelf personenalarmering vergelijken. “Daardoor kunnen ze beter en langer zelfstandig wonen”, zegt Hugo van den Beld, initiatiefnemer van Alleszelf.nl. De vergelijking is volgens hem nodig omdat er voor ouderen zeer veel diensten zijn, maar het in ons land moeilijk is om deze te vinden. “Hier brengt Alleszelf.nl verandering in.” De vergelijking is vanaf vandaag te vinden op alleszelf.nl/alarmering.

Personenalarmering

Voor de groeiende groep ouderen die langer zelfstandig woont is inzicht in het beschikbare hulpaanbod belangrijk, stelt Van den Beld. “Ik constateer dat dit nog slecht geregeld is in Nederland. Daarom neemt Alleszelf.nl het initiatief om het aanbod geleidelijk te ontsluiten. Dit gebeurt voor het eerst met ‘personenalarmering’.

Direct hulp inschakelen

Met personenalarmering kunnen ouderen eenvoudig direct hulp inschakelen, zegt Van den Beld. “Dit is nuttig als ze alleen wonen, zich onveilig voelen of klachten hebben. De vergelijking van Alleszelf.nl biedt inzicht in tien verschillende diensten die in heel Nederland beschikbaar zijn. Per dienst is informatie over prijs, functie en kwaliteit te vinden. Ook kunnen mensen direct verdere informatie inwinnen. De vergelijking op Alleszelf.nl ondersteunt ouderen om zélf actie te ondernemen om langer thuis te blijven wonen.”

Meer info: Alleszelf.nl

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels