nieuws

Eigen digitaal dossier voor patiënten Bravis ziekenhuis

Services

Veel mensen regelen hun zaakjes graag digitaal. Dus waarom niet zelf, thuis achter de computer, een afspraak met het ziekenhuis controleren of wijzigen? Bij het Bravis ziekenhuis kan dat.

Eigen digitaal dossier voor patiënten Bravis ziekenhuis

Patiënten van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal kunnen nu thuis via de website en MijnBravis inloggen op hun eigen digitale dossier. Via MijnBravis kunnen patiënten van het ziekenhuis een afsprakenoverzicht inkijken of een nieuw telefoonnummer, e-mailadres of verandering van apotheek doorgeven. Een vragenlijst invullen kan ook, bijvoorbeeld voor het onderzoek dat voorafgaat aan een operatie.

Patiënten kunnen alleen met hun eigen DigiD met sms-functie, of met een verwijsnummer van de huisarts, inloggen op hun eigen pagina.

Uitgebreid getest

Bij de ontwikkeling van Mijn Bravis hebben onder meer patiënten en de Cliëntenraad van het Bravis ziekenhuis meegekeken. Artsen, secretaresses en verpleegkundigen zijn hier ook bij betrokken. Deze feedback tijdens het ontwikkeltraject en de testfase heeft gezorgd dat MijnBravis goed aansluit op de praktijk en op de wensen van de patiënt, aldus het ziekenhuis.

Toekomst

MijnBravis bevindt zich in een eerste fase. Stap voor stap worden de mogelijkheden uitgerold. Zo is het voor patiënten van de afdeling Dermatologie mogelijk om via MijnBravis een nieuwe afspraak in te plannen, een herhaalafspraak te verplaatsen of te annuleren. Volgend jaar kan dit ook bij andere specialismen. Daarnaast is het de bedoeling dat patiënten delen van hun eigen dossier kunnen inzien.

Lees ook: Ook patiënten UMC Utrecht krijgen online toegang tot eigen gegevens

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels