nieuws

Google Street View helpt zenuwachtige patiënt

Services

Met Google Street View kun je een reis met de auto virtueel voorbereiden. Voor wie als eindbestemming de locatie St. Elisabeth van het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg heeft, hoeft de digitale ontdekkingsreis echter niet bij de voordeur te eindigen.

Google Street View helpt zenuwachtige patiënt

St. Elizabeth is het eerste ziekenhuis in Nederland dat een volledig digitale tour door het pand biedt via Google Street View. Via de bekende pijltjes kunnen virtuele bezoekers zich door de gangen van het ziekenhuis verplaatsen. Zo kan iedereen een kijkje nemen op onder meer de poliklinieken Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie, Plastische Chirurgie en het Gamma Knife Centrum. Het is zelfs mogelijk om de OK te bezoeken.

Minder geheimzinnig

De virtuele wandeling is een initiatief van de polikliniek Mond-, Kaak en Aangezichtschirurgie. Volgens chirurg Erik Nout kan de virtuele tour angst wegnemen bij patiënten. “Denk bijvoorbeeld aan jonge patiënten. Een eerste bezoek aan het ziekenhuis kan voor hen beangstigend zijn. Dit platform biedt de mogelijkheid om – vanuit het gemak van je huis – alvast door het ziekenhuis te lopen. Opeens is die grote mysterieuze plek iets minder geheimzinnig. Hopelijk helpt dat angstige of zenuwachtige patiënten in hun voorbereiding op een onderzoek of opname”, aldus Nout op de website van St. Elisabeth.

Klik hier om een virtuele wandeling door het St. Elisabeth te maken.

Grootste project

De virtuele wandeling is ontwikkeld door fotograaf Tommy de Lange van 360weergave.nl. Op de website van het St. Elisabeth vertelt De Lange dat dit zijn grootste project tot nu toe was. “De gemiddelde Business View bij een bedrijf of instelling bestaat uit tien panoramafoto’s die aan elkaar gelinkt zijn. Ter vergelijking: voor dit immense project in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis heb ik maar liefst tweehonderd gelinkte panorama’s gemaakt.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels