nieuws

Deze patiëntjes zijn op twee plekken tegelijk

Services

Voor kinderen die in het ziekenhuis liggen, is het natuurlijk sneu dat ze de leuke dingen die thuis plaatsvinden moeten missen. Maar ze kunnen nu eenmaal niet op twee plekken tegelijk zijn. Of toch wel?

Deze patiëntjes zijn op twee plekken tegelijk

De patiëntjes op de kinderafdeling van het Máxima Medisch Centrum locatie Veldhoven kunnen zich dankzij virtual reality naar hun huis verplaatsen en met hun ouders, broers en zussen praten. Dat is mogelijk door een special bril die in verbinding staat met een 180 graden-camera die thuis staat opgesteld.

Eerste ter wereld

Het actualiteitenprogramma Eenvandaag besteedt aandacht aan deze innovatie. Het Máxima Medisch Centrum is namelijk het eerste ziekenhuis ter wereld met een virtual reality-bril voor patiënten.

Herstel

Artsen van de kinderafdeling denken dat kinderen zich wat meer op hun gemak gaan voelen in het ziekenhuis als ze op deze manier even kunnen ontsnappen. Daarnaast hopen artsen dat het herstel hierdoor sneller verloopt.

Bekijk hier een kort Twitter-filmpje over de bril.

Vanavond besteedt Eenvandaag in de uitzending aandacht aan deze nieuwe techniek op de kinderafdeling van het Máxima Medisch Centrum

Bron: gezondheid.eenvandaag.nl

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels