nieuws

Diverzio betrekt nieuwe werk- en ontmoetingsplek

Services

Stichting Diverzio stimuleert gezond en duurzaam eten voor kwetsbare groepen zoals patiënten en ouderen in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Vanaf nu doen ze dat vanuit een nieuw, bruisend centrum.

Diverzio betrekt nieuwe werk- en ontmoetingsplek

Gestart vanuit de Sint Maartenskliniek te Nijmegen heeft Stichting Diverzio inmiddels een breed scala aan regionale en landelijke programma’s met meer dan vijftig zorgpartners (ziekenhuizen, verpleeghuizen, ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg). Om de ambities van de stichting en haar programma’s komende jaren nog meer vorm te geven, heeft de stichting nu gekozen voor een bijzondere werk- en ontmoetingsplek.

Duurzaam

‘t Mozaïek is een bruisend sociaal-cultureel en educatief centrum in Wijchen. In het duurzame gebouw -een voormalig schoolgebouw zijn meer dan 25 zelfstandig opererende maatschappelijke organisaties en bedrijven gevestigd, van eerstelijns zorg, maatschappelijk /welzijnswerk en Rode Kruis tot theaterschool, kunstenaarsatelier en lokale omroep. Ook de bibliotheek en het theater horen bij het gebouw.

In samenwerking met zorgorganisatie Driestroom (GGZ) heeft ’t Mozaïek een cultureel lunchcafé ´de Huiskamer van Wijchen´. Assistent medewerkers van Driestroom verzorgen de horeca samen met professionele krachten. Zij bereiden met verse streekproducten en heel veel liefde de kleurige salades, stomende seizoenssoepen en robuuste broodjes.

Verheugd

Hans Jansen, directeur ´t Mozaïek: “We zijn verheugd dat stichting Diverzio zich vestigt in ´t Mozaïek. Een ondernemende maatschappelijke organisatie die zich inzet voor duurzaam en gezond eten in de zorg. Met onze faciliteiten in het Mozaïek kunnen wij een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Diverzio. Het is een bijzondere aanvulling voor de mooie diversiteit aan organisaties die dagelijks werken en elkaar ontmoeten in het Mozaïek.”

Gezonder

Stichting Diverzio stimuleert gezond en duurzaam eten voor kwetsbare groepen zoals patiënten en ouderen in ziekenhuizen en verpleeghuizen. “Wij zien dat vers en lekker eten mensen gezonder en gelukkiger maakt en tegelijk kosten bespaart – denk aan scherpere inkoop en minder verspilling”, zegt directeur van Diverzio Koen Nouws Keij. “Eigenlijk heel logisch, maar voor de zorgorganisatie soms nog een hele toer. Daarbij helpen wij met onze ervaringen vanuit gastronomie, agrofood en bedrijfskunde.”

Lees ook: Hoeveel verspillen verpleeghuizen jaarlijks?

Foto: Hans Jansen, directeur stichting ‘t Mozaïek (links) en Koen Nouws Keij, directeur stichting Diverzio tekenen huurovereenkomst van het nieuwe kantoor van Diverzio.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels