nieuws

Keuze van Amstelring leidt tot ondergang CuliCom en Jondal Food Solutions

Services

Doordat zorgorganisatie Amstelring onlangs besloot het aflopende contract met CuliCom foodsupport niet te verlengen, heeft de maaltijdleverancier faillissement moeten aanvragen. Ook bij Jondal Food Solutions gaat hierdoor het licht uit.

Keuze van Amstelring leidt tot ondergang CuliCom en Jondal Food Solutions

Dit meldt Ron Hoekstra, directeur-eigenaar van CuliCom foodsupport, tegenover Food Hospitality. Het faillissement is op 17 november uitgesproken. Een curator bekijkt of hij delen van het bedrijf kan verkopen. “Ik heb het faillissement zelf aangevraagd”, vertelt Hoekstra. “Er was onvoldoende dekking op de vaste kosten van de productie.”

Problemen

De directe aanleiding voor het faillissement is dat zorgorganisatie Amstelring het aflopende vijfjarige contract niet verlengde, maar koos voor Distrivers. Hoekstra: “Dat heeft ons heel erg in de problemen gebracht, want Amstelring was goed voor 55 procent van onze omzet.” Door het faillissement staan veertig medewerkers van CuliCom op straat. Een doorstart zit er volgens Hoekstra niet in. “Het is heel treurig.”

Recent bracht CuliCom nog de overname van de maaltijdbezorgservice van zorgorganisatie Cordaan naar buiten. Deze samenwerking, ondergebracht bij dochterbedrijf Vers aan huis Nederland, heeft slechts vier dagen geduurd.

Jondal Food Solutions

Het faillissement van CuliCom foodsupport heeft ertoe geleid dat ook Jondal Food Solutions zijn activiteiten moet stoppen. Dit meldt Philippe Herman, eigenaar van Jondal Food Solutions, op de website van het bedrijf. “Gisterenavond informeerde onze maaltijdleverancier Frankenberg GMBH ons dat zij hun inspanningen en activiteiten voor de Nederlandse zorg- en thuiszorgmarkt met onmiddellijke ingang zullen staken”, schrijft Herman.

De directe reden voor dit besluit is het ‘plotselinge en onverwachte’ faillissement van CuliCom foodsupport. Herman: “Dit was de grootste klant van Frankenberg in het Nederlandse zorgsegment, waarbij Jondal als commissie-agent fungeerde. Zonder leverancier is er voor Jondal Food Solutions geen business meer en moeten wij onze activiteiten ook staken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels