nieuws

Maaltijdservice Cordaan heeft nieuw onderkomen

Services

CuliCom foodsupport, maaltijdleverancier voor voornamelijk zorginstellingen, kondigde onlangs zijn faillissement aan. Dochterbedrijf Vers aan huis Nederland is echter gered.

Maaltijdservice Cordaan heeft nieuw onderkomen

Vers aan Tafel gaat verder met de maaltijdservice voor de klanten van zorgorganisatie Cordaan. Uit de boedel van het failliete CuliCom foodsupport is het bedrijfsonderdeel Vers aan huis Nederland gekocht dat hiervoor zorg droeg. Dit meldt bedrijfsleider Alexander Blaauw van Vers aan Tafel.

Vorige week ging CuliCom foodsupport, maaltijdleverancier voor voornamelijk zorginstellingen, failliet. Directe aanleiding voor het faillissement was het verliezen van zorgorganisatie Amstelring als klant, die goed was voor 55 procent van de omzet van CuliCom.

Samenwerking

Vorige maand bracht CuliCom nog de overname van de maaltijdservice van Cordaan naar buiten. Deze samenwerking, ondergebracht bij dochterbedrijf Vers aan huis Nederland, leek door het faillissement ook ten einde.

Maar in de hoop toch hun baan te behouden en om de concurrentie geen kans te geven, hebben medewerkers de maaltijdbezorgservice gecontinueerd. De klanten van de maaltijdservice zijn de oudere inwoners van de gemeenten Amsterdam en Diemen en jongere inwoners met een (tijdelijke) beperking.

Contract

Na een week van onzekerheid nam Vers aan Tafel de maaltijdservice over. Welk bedrag hiermee is gemoeid, kan Blaauw niet zeggen. Zeven van de zeventien oud-medewerkers van Vers aan huis Nederland is een contract bij Vers aan Tafel aangeboden. Het grootste deel van hen heeft dit aanbod nog in beraad.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels