nieuws

Deze patiënten zijn de eerste ter wereld die nooit meer verdwalen

Services

Een ziekenhuis is soms net een doolhof; daar kan iedereen over meepraten. Maar bij mensen die door het Westfriesgasthuis lopen, is de kans klein dat ze ooit nog verdwaald raken.

Deze patiënten zijn de eerste ter wereld die nooit meer verdwalen

Tenminste, als ze aan smartphone op zak hebben. Want het ziekenhuis heeft de WFGwegwijzer-app geïntroduceerd. Hierbij maakt het Westfriesgasthuis als eerste ziekenhuis ter wereld gebruik van de nieuwste navigatiesoftware voor binnenshuis. Met de app kunnen patiënten en bezoekers eenvoudig de weg naar hun bestemming vinden, zoals een poli of een kamer op een verpleegafdeling.

Zenuwachtig

Vooral met het nieuw gebouwde gedeelte erbij is het voor veel mensen even zoeken. Zeker als ze zenuwachtig zijn voor de afspraak of weinig tijd hebben. “Daarom bieden we meerdere mogelijkheden om de weg te vinden,” vertelt Nils van Mourik, manager facilitair bedrijf. “Mensen kunnen de borden volgen, de folder met de plattegronden raadplegen, de gastheren en –vrouwen vragen om hulp. Of de app downloaden. Heel fijn als je onverwachts en bijvoorbeeld ‘s avonds nog je weg moet vinden naar een ziek familielid.”

Gratis

De WFGwegwijzer app is voor patiënten en bezoekers gratis beschikbaar. De app is geschikt voor smartphones met besturingsprogramma’s Android (bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S3 en hoger) en iOS (vanaf iPhone 4S).

Wereldprimeur

De WFGwegwijzer communiceert met duizend beacons (draadloze zendertjes) die door het hele ziekenhuis zijn geplaatst. De beacons zenden locatie-informatie naar de smartphones en met de eenvoudige navigatie-begeleiding kunnen smartphonegebruikers zo hun bestemming vinden. Het feit dat de gebruiker naar een verdieping hoger of lager geleid moet kunnen worden, was voor de bedenkers een ingewikkelde technische opgave.

Lees ook: Westfriesgasthuis past beleid aan voor patiënten die thuis willen sterven

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels