nieuws

Oudere met sleutelkastje kwetsbaar

Services

Ouderen die nog voor zichzelf kunnen zorgen, blijven langer thuis wonen. Maar bij degene die hulp krijgt van een thuiszorgorganisatie, is de kans op inbraak een stuk groter.

Oudere met sleutelkastje kwetsbaar

De boosdoener is het sleutelkastje. Het blijkt namelijk dat er vorig jaar bij 649 ouderen is ingebroken nadat dieven een sleutelkastje bij de voordeur hadden gekraakt. Dat heeft De Persdienst uitgezocht.

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Gastvrije Zorg!

Code

Thuiszorghulpen kunnen dankzij de sleutelkastjes snel naar binnen. Zij hoeven alleen de code in te voeren en kunnen dan de sleutel pakken. Vooral goedkope kastjes zijn niet bestand tegen inbrekers, stelt Barbara van der Rest van de Nationale Politie.

Verdrievoudigd

In drie jaar is het aantal inbraken via sleutelkastjes meer dan verdrievoudigd: in 2012 waren nog zo’n tweehonderd ouderen de dupe. Volgens het Verbond van Verzekeraars wordt inbraakschade in principe nu nog vergoed, maar daar komen mogelijk regels voor.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels