nieuws

Vervoersbedrijf wil meer ouderen in de bus

Services

Voor zowel bewoners in een verzorgingshuis als thuiswonende ouderen is een uitstapje iets om naar uit te kijken. Als het dan ook niet teveel kost, is het helemaal mooi natuurlijk.

Vervoersbedrijf wil meer ouderen in de bus

Wie met de bus gaat, kan waarschijnlijk wel wat geld besparen. Althans, degenen die in gebieden wonen waar vervoersbedrijf Connexxion actief is. Want 65-plussers kunnen bij die vervoerder vanaf nu voor 99 euro een jaar lang reizen in de daluren. Dat meldt OV magazine.

Onbeperkt

Dat betekent dat ouderen het hele weekend en op werkdagen vanaf 09.00 uur onbeperkt kunnen reizen met dit abonnement. Connexxion hoopt dat ouderen hierdoor vaker de bus zullen nemen, zegt marketeer Rick de Vries tegen OV magazine. “Met dit abonnement willen we de bus aantrekkelijker maken voor zowel de keuzereiziger als voor ouderen met een kleine portemonnee. We kiezen bewust voor de daluren, want dan hebben we stoelen over. Maar we willen ouderen ook niet confronteren met volle bussen in de ochtendspits.”

Lees ook: Seniorenbus rijdt nu ook in Hilversum

Formulier

Wie dit abonnement wil afsluiten, moet dat voor 1 juni doen. Daarna is de prijs 125 euro per jaar. Het abonnement is verkrijgbaar via de webshop van Connexxion, maar ouderen die niet handig zijn met een computer, kunnen een formulier thuisgestuurd krijgen voor een eenmalige incasso. Binnenkort ontvangen alle 65-plussers een brief van Connexxion over dit abonnement.

Bron: ovmagazine.nl

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels