nieuws

Casserole heeft nu z’n definitieve Franse vorm

Services

Na negen maanden van testen en aanpassingen doen heeft-ie eindelijk zijn definitieve vorm: de Casserole van Iseco. Hij is te bewonderen op Zorgtotaal.

Casserole heeft nu z’n definitieve Franse vorm

Vorig jaar werd de Casserole geïntroduceerd als de oplossing voor gezond en smakelijk eten voor thuiswonende ouderen. Het prototype was tijdens Welkom in de Zorg te bewonderen en werd direct beloond met de Innovatie Trofee 2014.

Casserole

Nu is de Casserole definitief uit de testfase. “Op de beurs Zorgtotaal van 18 tot en met 20 maart in de Jaarbeurs kan iedere bezoeker zien hoe gemakkelijk Casserole te bedienen is en proeven van de smakelijke maaltijden uit deze ‘pan op tafel’”, zegt een woordvoerder van Iseco.

“Hoe beter ouderen eten, des te prettiger en energieker ze zich meestal voelen. Maar juist deze kwetsbare mensen vinden het lastig om elke dag een gezonde, warme maaltijd op tafel te krijgen. Vooral als ze nog thuis wonen. Vaak wordt gekozen voor de snelheid van de magnetron. Naast het feit dat ouderen fouten maken bij het instellen, realiseert men zich onvoldoende dat een magnetron maaltijd vaak ongelijkmatig verwarmt. Dat is minder smakelijk en risicovol, ondervoeding ligt dan op de loer.”

Optimaal

Met de Casserole kan de consument volgens de woordvoerder thuis een gezonde en lekkere maaltijd regenereren. “De apparatuur is zeer eenvoudig in gebruik en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De thermocontactregenereertechnologie verzekert een geleidelijke, homogene opwarming. Daarbij blijven de smaak en de voedingskwaliteiten van alle maaltijdcomponenten optimaal behouden.”

Het apparaat bestaat uit twee delen: een pan – zonder bodem – met een deksel om optimaal te kunnen regenereren. Met een speciale inzet is de Casserole aan te passen aan de disposable van iedere maaltijdleverancier.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels