nieuws

Zorgloket van start gegaan

Services

Er komen steeds meer diensten en hulpmiddelen ter beschikking voor mensen die langer thuis blijven wonen. Nu is er het Zorgloket.

Zorgloket van start gegaan

Zorgloket.tips is een initiatief dat senioren en hulpbehoevenden ondersteunt in het langer veilig en zelfstandig kunnen blijven wonen. Het Zorgloket, onderdeel van Puntzorg, richt zich zowel op de prezorg-fase – de fase naar het ouder worden toe – als op de zorgfase. Dit nieuwe platform biedt toegang tot allerlei informatie die senioren en hulpbehoevenden helpt om zich te oriënteren op het ouder worden en op het langer, comfortabel en actief thuis blijven wonen.

Maatregelen

Het Zorgloket is ontstaan omdat het door veranderende wet- en regelgeving en de toenemende vergrijzing steeds belangrijker wordt om vroegtijdig maatregelen te treffen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de behoefte aan een centraal loket, waar (toekomstige) ouderen voor al hun woonvragen en woonoplossingen terechtkunnen.

Lees ook: Veel senioren weten niet hoeveel hulp ze krijgen

Zo kunnen bezoekers zich via het Zorgloket laten informeren over actuele en relevante ontwikkelingen in de zorg, regelgeving (zoals de Wmo), maatschappelijke trends, vergoedingen, maar ook over hulpmiddelen en mogelijke bouwaanpassingen en mobiliteitsmiddelen en zorgsystemen.

Ondersteunen

Het Zorgloket is onderdeel van Puntzorg, een initiatief waarbij verschillende partners uit onder meer de zorgsector zijn aangesloten die als doel hebben om senioren en hulpbehoevenden te ondersteunen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Dat gebeurt onder meer met informatie, producten en zorgoplossingen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels