nieuws

Burgercoöperaties regelen zorg zelf

Services

Dorpen en wijken regelen zorgvoorzieningen steeds vaker zelf. Het aantal van dergelijke burgercoöperaties steeg binnen een jaar van 100 naar 130.

Burgercoöperaties regelen zorg zelf

Dat meldt Trouw.

Vervoer

De meeste coöperaties beginnen klein met bijvoorbeeld gezamenlijke voorziening voor vervoer van ouderen, klusjes doen voor elkaar of samen eten en groeien daarna uit tot organisaties met een volwaardig bestuur en leden.

Zorg

“Er zit veel groei in deze beweging. Veel mensen spannen zich in voor dienstverlening en zorg“, zegt Daniëlle Harkes, manager van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, dat de ontwikkelingen in kaart brengt. “Het werkt aanstekelijk. Er is nu massa die kan laten zien dat het werkt. Dat schept vertrouwen, en ze kunnen de kunst van elkaar afkijken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels