nieuws

Digitale bibliotheek voor gezond ouder worden

Services

“We horen vaak dat ouderen onvoldoende beeld hebben van wat er allemaal mogelijk is om wonen, welzijn en zorg te verbeteren. Wij willen deze ouderen concrete ideeën bieden  waar ze in hun eigen omgeving, samen met professionals mee aan de slag kunnen.”

Digitale bibliotheek voor gezond ouder worden

Dat zegt Francisca Hardeman, projectleider van de nieuwe website BeterOud. Deze website is onlangs gelanceerd door het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO). BeterOud geeft een overzicht van goede voorbeelden van innovaties, met aanpakken, tips, ervaringen en onderbouwing. Belangrijke thema’s zijn onder meer vitaal oud, eigen regie en maatwerk.

Projecten

Projecten worden op BeterOud opgenomen als ze vernieuwend zijn of bewezen effectief, maatschappelijke impact hebben of goed gewaardeerd worden door de doelgroep. De huidige instrumenten en aanpakken op BeterOud komen voor het grootste deel voort uit het NPO.

De verschillende onderzoeksresultaten worden op een toegankelijke en praktische wijze gepresenteerd, zodat professionals zoals huisartsen, verpleegkundigen en verzekeraars direct aan de slag kunnen met de opbrengsten. Ook actieve ouderen worden opgeroepen om mee te doen.

Voor wie?

BeterOud bundelt alle belangrijke informatie om wonen, welzijn en zorg voor ouderen te blijven innoveren. Iedereen die hiermee bezig is, kan op de website terecht voor de laatste kennis en ontwikkelingen of om mogelijke samenwerkings- of uitwisselingspartners te vinden. Ook ouderen zelf.

Lees ook: Weinig Nederlanders eten gezond genoeg

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels