nieuws

Thuishulp goedkoper voor 250 Amsterdamse ouderen

Services

Zelfstandige ouderen kunnen vaak wel wat hulp gebruiken. BeterThuis, de marktplaats van de ouderenzorg, heeft nu een deal voor 250 Amsterdamse ouderen.

Thuishulp goedkoper voor 250 Amsterdamse ouderen

BeterThuis koppelt 250 Amsterdamse ouderen gratis aan een thuishelper. Dit is iemand die helpt bij het doen van de boodschappen, bij vervoer naar het ziekenhuis of die gewoon een kop koffie komt drinken of een wandeling wil maken. Dit alles is mogelijk dankzij een gulle gift van het RCOAK.

Kosten

Gewoonlijk kost een uitgebreid matchingstraject via BeterThuis 100 euro. Wie zelf via de database van BeterThuis op zoek gaat naar een geschikte kandidaat voor zichzelf of een ander, betaalt 15 euro administratiekosten voor het opvragen van de contactgegevens.

Die kosten komen nu dus te vervallen voor 250 Amsterdamse ouderen. Ze moeten echter nog wel het uurloon van de thuishelper betalen, dat per persoon kan verschillen omdat helpers dat zelf mogen bepalen. Uurlonen lopen uiteen van onder de 10 euro tot 15 euro. Er zijn ook vrijwillige helpers, maar die zijn volgens BeterThuis in de minderheid.

Hartverwarmend

“De spontane feedback die wij van zorgvragers krijgen, is meer dan hartverwarmend”, zegt Kiki Hirschfeldt, mede-oprichter van BeterThuis. “Hadden we dit maar eerder gedaan, zeggen ze vaak. We zouden het wel van de daken willen schreeuwen: schroom niet, gun jezelf of een ander het plezier van een thuishelper en neem contact met ons op. We helpen graag!”

Lees ook: ‘Mensen moeten de zorg krijgen die ze nodig hebben’

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels