nieuws

Vooral jongeren hebben interesse voor e-zorg

Services

a

Vooral jongeren hebben interesse voor e-zorg

Bijna een derde van de Nederlanders zegt van wel, ergens in de nabije toekomst. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder ruim duizend Nederlanders. Op dit moment maakt ongeveer 10 procent al gebruik van zorg op afstand, onder Nederlanders jonger dan 35 jaar ligt dit percentage op 15 procent.

Laagdrempelig

De eenvoudige en laagdrempelige mogelijkheid voor contact met een medisch specialist is voor een op de vijf respondenten de belangrijkste reden om gebruik te maken van digitale zorgtoepassingen. Het besparen van (reis)tijd wordt daarna het meest (16 procent) genoemd. Een op de tien noemt de mogelijkheid om langer thuis te kunnen blijven wonen als reden.

Lees ook: Focus niet te veel op digitaliseren

Eigen hand

“Medische consulten op afstand, bloedwaarden testen via een meetkastje: consumenten kunnen zorg steeds meer in eigen hand nemen,” aldus Richard Dusink, manager marketing en sales bij Reggefiber. Hij heeft advies voor patiënten. “Om e-consulten soepel te laten verlopen, is het belangrijk dat de internetverbinding thuis snel en betrouwbaar is.”

Reggefiber is een bedrijf dat zich richt op de aanleg en het beheer van een open glasvezelnetwerk en is in meer dan 220 gemeenten actief.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels