nieuws

Wilhelmina Ziekenhuis wil technologie voor patiënten verbeteren

Services

Als we het hebben over gastvrijheid in de zorg, gaat het vaak over eten en drinken, beleving en bejegening. Maar de manier waarop zorg wordt verleend, de technologie en ontwikkelingen daarin, spelen ook een grote rol in de beleving en het welzijn van patiënten. Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen gaat daarom de komende tien jaar nauw samenwerken met Philips.

Wilhelmina Ziekenhuis wil technologie voor patiënten verbeteren

Het Wilhelmina Ziekenhuis (WZA) en Philips hebben tienjarig technologiepartnerschap gesloten. De vergaande samenwerking voor innovatieve medische technologie en planning- en adviesdienstverlening heeft als doel de kwaliteit en efficiëntie van de patiëntenzorg van het WZA structureel te optimaliseren. Daarnaast willen de partners flexibel in kunnen spelen op de veranderende vraag naar gezondheidszorg in de regio en daarbuiten.

De Philips-technologie gaat op de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde van het WZA een rol spelen in de diagnostiek en behandeling van medische aandoeningen. Philips levert onder meer zijn CT-technologie, echografiesystemen en mobiele röntgensystemen voor op de operatiekamers van het WZA. Het ziekenhuis beschikt al over een MRI-scanner van Philips.
Philips heeft steeds meer meerjarensamenwerkingen met ziekenhuizen. Binnen Nederland heeft Philips nu 9 grote partnerschappen.

Lees ook: Besturen patiënten over een paar jaar apparaten met hersencommando’s?

Kwaliteit

“Het Wilhelmina Ziekenhuis is een vooruitstrevend ziekenhuis dat continu bezig is met het verbeteren van de kwaliteit van zorg. De overeenkomst geeft ons enerzijds de zekerheid dat we structureel toegang hebben tot de nieuwste technologische zorginnovaties waarmee we onze patiënten beter en sneller kunnen helpen, anderzijds de waarborg van kostenbeheersing voor de lange termijn”, zegt Boudewijn Ponsioen, voorzitter van de raad van bestuur van het WZA. “Het is daarmee een belangrijke stap om onze positie als kwalitatief hoogstaand regionaal ziekenhuis te versterken.”

Veiligheid

Het WZA zet met het technologiepartnerschap en de aanschaf van de nieuwste systemen onder meer een belangrijke stap in het verminderen van de hoeveelheid röntgenstraling, waarmee de kwaliteit en veiligheid van de zorg verder kunnen worden verbeterd. Zo wordt de interventiekamer van het WZA uitgerust met Philips’ AlluraClarity technologie, waarmee de hoeveelheid röntgengstraling tot 83 procent kan worden verminderd.

Ook voor onderzoek met een CT-scanner is straks minder straling nodig, zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Minder straling is voor alle patiënten belangrijk, maar vooral voor jongvolwassenen en voor patiënten die langdurige en complexe ingrepen moeten ondergaan of die vaker moeten terugkomen voor onderzoek en behandeling. Daarnaast is het gebruik van minder straling van belang voor de radiologiemedewerkers van het ziekenhuis.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels