nieuws

Doek valt voor maaltijdleverancier Isala en Driezorg

Services

Voor Kookplein B.V. te Zwolle is faillissement aangevraagd. Dit besluit moest worden genomen omdat Kookplein, maaltijdleverancier van onder andere Isala en Driezorg, al enige jaren structureel verlieslatend is.

Doek valt voor maaltijdleverancier Isala en Driezorg

De financiële problemen worden veroorzaakt door een dalende afzet van het aantal maaltijden, een te forse kostenstructuur en een sterk toenemende (markt)concurrentie.

Hart en ziel

De aandeelhouders, Isala en Driezorg, en het management van Kookplein zeggen het zeer te betreuren dat medewerkers van Kookplein, ‘die zich met hart en ziel hebben ingezet’, hun baan verliezen. “Maar het was voor de beide aandeelhouders niet langer verantwoord om Kookplein financieel te blijven ondersteunen”, zo luidt de gezamelijke verklaring.

Reorganisatie

Kookplein heeft alle mogelijke opties om het financiële probleem op te lossen onderzocht. Eerdere maatregelen, zoals een reorganisatie, hebben niet geleid tot een verbetering van de financiële resultaten. Ook is overleg gevoerd met andere mogelijke overname- en samenwerkingskandidaten, maar ook dat heeft niet tot resultaat geleid.

De medewerkers van Kookplein en de organisaties die maaltijden afnemen van Kookplein zijn inmiddels geïnformeerd. Patiënten en cliënten van deze organisaties kunnen blijven rekenen op een gegarandeerde maaltijdservice.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels