nieuws

Goud voor ambachtelijke yoghurt

Services

De nieuwe vruchtenyoghurt van ambachtelijk zuivelbedrijf den Eelder is in de prijzen gevallen tijdens de de Superior Taste Award 2015 van de International Taste and Quality Institute (iTQi) in Brussel. De vruchtenroomyoghurt met Hollandse appel en kaneel is bekroond met twee gouden sterren.

Goud voor ambachtelijke yoghurt

De Superior Taste Award is het enige label op gebied van smaak dat door opinieleiders toegekend wordt, waaronder Michelin-chefs en sommeliers. De juryleden komen uit zeventien verschillende landen en zijn allemaal lid van prestigieuze Europese culinaire verenigingen.

Award

Net zoals de gastronomische Michelingids organiseert het iTQi geen wedstrijd maar beoordeelt het de ingeschreven producten op hun specifieke eigenschappen. Enkel producten die een minimale quotering van 70 procent hebben bekomen, worden bekroond met een award. De vruchtenroomyoghurt werd door de internationale jury gewaardeerd met 84,3 punten uit 100.

Dagverse melk

De vruchtenroomyoghurt is het jongste product van den Eelder. Deze yoghurt is gemaakt van eigen, dagverse koemelk, in combinatie met kaneel en Hollandse appel. Het product is pas deze zomer in de supermarkt te verkrijgen. Bij Plus-supermarkten is deze yoghurt onder de naam Gijs verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels