nieuws

Ouderen maken reis door de tijd

Services

Honderd ouderen gaan binnenkort op reis door de Nederlandse geschiedenis, gewoon op een donderdagmiddag in juni. En het is ook nog gratis.

Ouderen maken reis door de tijd

Op donderdag 25 juni nemen ruim honderd vrijwilligers van Bidvest Deli XL honderd cliënten van Attent Zorg en Behandeling mee op stap in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem om een reis door de Nederlandse geschiedenis te maken. Voor het vijfde jaar op rij werkt de groothandel samen met het Nationaal Ouderenfonds om een groep senioren een onbezorgd dagje uit te bezorgen.

Beperkingen

Attent-zorglocaties Tertzio in Elst en De Oude Plataan en Beverode in Dieren zijn dit jaar benaderd voor de Ouderendag. Deze cliënten hebben veelal te kampen met lichamelijke beperkingen. De kosten voor een uitje lopen daardoor voor zorgcentra dermate hoog op, dat het doorgaans niet haalbaar is een dag met bewoners op stap te gaan.

Dit jaar werpen weer ruim honderd medewerkers zich vrijwillig op om buddy te zijn voor de ouderen. Senioren kunnen daardoor een-op-een begeleid worden, waardoor ze het Openluchtmuseum op eigen tempo kunnen bezoeken.

Thuiszorg

Attent is verheugd over het dagje uit. “We zijn heel blij met deze uitnodiging”, zegt Wim Timmer, manager Zorg bij Tertzio. “Attent heeft er voor gekozen om naast de bewoners van de genoemde locaties ook de thuiszorgcliënten hiervoor uit te nodigen. Dit maakt dat we ook een keer iets kunnen doen voor onze thuiszorgcliënten. Het wordt vast een heerlijke onbezorgde dag voor mensen die het zo goed kunnen gebruiken!”

Een miljoen

Eenzaamheid onder ouderen is in Nederland een groot probleem. Maar liefst een miljoen ouderen zijn eenzaam. Het Nationaal Ouderenfonds juicht daarom toe dat Deli XL jaarlijks een mooi dagje uit organiseert voor kwetsbare ouderen. zegt Monique Wolfkamp van het Nationaal Ouderenfonds. “Dit is echt een heel goed voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deli XL laat ouderen een dagje genieten. Wat ons betreft mogen veel bedrijven dit geweldige initiatief volgen.”

Lees ook: Ouderenfonds gaat eenzame ouderen bellen

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels