nieuws

‘Dankzij de PIECA-app worden patiënten gericht bediend’

Services

In het Hoornse Westfriesgasthuis zijn ze heel blij met hun digitale buddy PIECA. De app neemt werk uit handen en zorgt voor betrokkenheid en plezier. En hij is heel erg lean.

‘Dankzij de PIECA-app worden patiënten gericht bediend’

Niemand gaat graag naar het ziekenhuis. Maar als het dan moet, is het fijn dat je begeleid wordt. Dat je goede informatie over je ziekte krijgt op het moment dat je dat nodig hebt. En dat je op de hoogte bent van de stappen in je behandeling. Een aantal ziekenhuizen geeft deze begeleiding al. Niet door een persoon, maar door de PIECA-app.

PIECA-app

De PIECA-app van het jonge bedrijf BeagleBoxx kan begeleiding bieden bij de gehele zorgreis die een patiënt doorloopt: van het eerste bezoek aan de huisarts tot de nazorg thuis. Daarnaast kun je via de app, ondersteund door een betalingssysteem, maaltijden en andere versnaperingen bestellen en is er afleiding te vinden in de vorm van boeken, tijdschriften, kranten, films en tv-programma’s.

Entertainment

Het Westfriesgasthuis startte in 2012 met iPads waarop de applicatie PIECA staat. “Wij wilden naar een nieuw televisiesysteem toe en dachten aan een bedside terminal”, zegt Nils van Mourik, manager facilitair bedrijf en vastgoed van het Westfriesgasthuis. “Toevallig kwam PIECA van BeagleBoxx op ons pad. Dit was niet alleen goedkoper dan een gemiddelde bedside terminal, maar had ook veel meer te bieden op het gebied van entertainment, services en zorginhoudelijke informatie.”

Afleiding

Volgens Peter Sommer, oprichter van het bedrijf BeagleBoxx en bedenker van de app, is de PIECA-app van duidelijke meerwaarde voor de dienstverlening aan de patiënt. “Het opent een wereld. Patiënten kunnen nu gericht worden bediend gedurende de gehele patiëntenreis en dus ook aan hun bed. Ze kunnen eten en drinken bestellen, hun favoriete tijdschrijft of een boek lezen, enzovoorts. Bovendien zorgt het voor afleiding, waardoor patiënten minder een beroep doen op de verpleging.”

Meer

Meer lezen over de app? In de nieuwe editie van Zorginstellingen staat een artikel over dit onderwerp.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels