nieuws

Cliënten positief over huishoudelijke hulp van gemeenten

Services

De decentralisatie van de zorg gaat zeker niet zonder slag of stoot. Het Nivel meldt echter dat het goed gaat met de hulp bij het huishouden die gemeenten faciliteren.

Cliënten positief over huishoudelijke hulp van gemeenten

Cliënten zijn over het algemeen positief over de huishoudelijke hulp die de gemeente regelt, zegt het Nivel (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg). Als het gaat om de ervaren kwaliteit, blijken er ook weinig verschillen te zijn tussen de gemeenten.

“De zorg dat burgers in de ene gemeente betere ondersteuning krijgen dan in de andere is op dit moment ongegrond”, zegt Nivel-onderzoeker Dolf de Boer.

Meer verantwoordelijkheid

De resultaten die het Nivel meldt, zijn van een onderzoek over huishoudelijke hulp dat eind 2014 plaatsvond onder 47 zorgaanbieders in 41 gemeenten. Vanaf begin 2015 hebben gemeenten nog meer verantwoordelijkheid gekregen bij de ondersteuning van kwetsbare mensen. Volgens het Nivel is het daarom extra belangrijk om de kwaliteit van de hulp in de gaten te houden.

Minder gezond

Volgens het Nivel is het wel opvallend dat deelnemende cliënten aan het huidige onderzoek ouder en minder gezond waren in vergelijking met deelnemers in voorgaande jaren.

Bron: Nivel

Lees ook: Gemeente schiet door in korten thuiszorg

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels