nieuws

Bidvest Deli XL verkoopt belang in Verscentrum Nederland

Services

Boon Beheer heeft een meerderheidsbelang genomen in Verscentrum Nederland (VCN), dat onder andere Zorgboodschap, Uw Kruidenier en ’t Gruttertje in zijn portfolio heeft. Boon nam hiervoor een deel van het aandelenpakket over van Bidvest Deli XL. De overige aandelen gingen naar de VCN-directie.

Bidvest Deli XL verkoopt belang in Verscentrum Nederland

De wijziging in aandeelhoudersverhouding past in de groeistrategie van VCN in de sterk veranderende zorgmarkt, aldus Juul Vredenbregt, commercieel directeur van VCN. “Wij hebben met Zorgboodschap en Uw Kruidenier vernieuwende concepten geïntroduceerd voor de zorgmarkt. Die is sterk veranderd door een andere zorgfinanciering, meer autonomie binnen de intramurale zorg en langer zelfstandig wonen door ouderen.” VCN wil hiervoor innoveren met nieuwe concepten op het gebied van retail, foodservice en e-commerce.

Groei

Ook vanuit Boon Beheer wordt het belang van innoveren in een sterk veranderende markt beaamd.“Met onze kennis en ervaring in de retail kunnen we direct bijdragen aan de verdere groei van de al bestaande concepten van VCN en volop meewerken aan de ontwikkeling van toekomstige innovaties voor een brede markttoepassing”, aldus Arij Boon, directeur van familiebedrijf Boon Beheer.

Zorgboodschap

In 2013 introduceerde Bidvest Deli XL in samenwerking met Boon Beheer en enkele mensen uit de foodservicemarkt Zorgboodschap. Het nieuwe bedrijf richtte zich met een retailassortiment, convenience en dieetproducten op kleinschalig wonen en thuiswonende zorgconsumenten. Een jaar later sloegen Bidvest Deli XL en Zorgboodschap de handen ineen voor de lancering van Verscentrum Nederland.

Strategische focus

Bidvest Deli XL wil nu de strategische focus op horecaconcepten voor de professionele keuken richten, zegt Bidvest Deli XL-directeur Dick Slootweg over de aandelenverkoop. “Het overdragen van ons belang in VCN aan de twee andere aandeelhouders vloeit daar logisch uit voort.”

Lees ook: Bidvest Deli XL zegt Apeldoorn vaarwel

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels