nieuws

150 Groningers zonder thuishulp

Services

Door tekort aan personeel bij TSN Thuiszorg zitten 150 mensen in de stad Groningen zonder thuishulp. Gevreesd wordt dat dit aantal zal toenemen.

150 Groningers zonder thuishulp

TSN Thuiszorg heeft onlangs het ontslag van 150 medewerkers aangekondigd. Een deel van hen is al weg, waardoor nu 150 mensen geen thuishulp ontvangen. op 1 februari wordt nog een aantal mensen op straat gezet, waardoor het probleem groter wordt, meldt de NOS.

Verbaasd

Wethouder Ton Schroor is verbaasd over de situatie. Tegen het Dagblad van het Noorden zegt hij dat hij deze week telefoontjes ontving van mensen die ineens geen hulp meer kregen. “We hadden dit niet aan kunnen zien komen. In december garandeerde TSN ons dat ze de zorg zouden blijven leveren.”

Oplossing

Wethouder Schroor wil weten welke mensen precies geen hulp meer ontvangen en zoekt naar een oplossing. Er bestaat een mogelijkheid dat andere zorgaanbieders de taken van TSN zullen overnemen, meldt de Groninger krant.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels