nieuws

Iseco Benelux maakt geen doorstart na faillissement

Services

Eerder dit jaar werd bekend dat Iseco Benelux failliet verklaard was. Mogelijkheden voor een doorstart zijn onderzocht, maar bleken niet mogelijk.

Iseco Benelux maakt geen doorstart na faillissement

Eerder dit jaar verklaarde de rechtbank in Breda de vennootschappen Sortrans, Parex en Iseco Consumer Products failliet. Tom de Clerck van NautaDutilh vertelt hierover: “Het bleek helaas niet mogelijk om de productie in Frankrijk voort te zetten. Daar gelden weer andere regels voor faillissement en dus was het gevolg dat de fabriek moest sluiten. Deze is later wel verkocht aan een Franse partij, Electro Calorique.”

Iseco Benelux, specialist in maaltijdverdeelsystemen, onderdeel van de Iseco Groep dat een eigen fabriek had in het Franse St.Phal. De groep beschikte over verkoop- en servicekantoren in Breda, het Duitse Offenburg en in de buurt van het Franse Lille. Daarnaast beschikte Iseco over een wereldwijd netwerk van distributeurs en agenten. In maart dit jaar presenteerde Iseco samen met Bidfood (toen nog Deli XL geheten)en Eetgemak op de beurs Zorgtotaal nog het concept ‘Magnificent’. Een concept waarmee de maaltijd geportioneerd op het bord komt door een folie onder de verpakking vandaan te trekken.

Onderzoek mogelijke doorstart

Een onderzoek naar een mogelijke doorstart volgde. “Maar met de verkoop van de fabriek was eigenlijk ook het lot van de Nederlandse onderdelen bezegeld. Nederland had immers geen eigen productie, alleen verkoop en reparatie. Ook hebben zich geen gegadigden voor overname gemeld. Iseco leverde veel eigen producten en blijkbaar was er geen partij die daar iets in zag.”

Op dit moment is de curator nog bezig met de afwikkeling van het faillissement. Ondertussen zijn wel alle bedrijfsmatige activiteiten van alle vennootschappen gestopt. Er wordt dus ook geen levering van onderdelen, reparatie of het verlenen van service meer uitgevoerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels