nieuws

Huuskes kookt allergenenvrije maaltijd in dieetkeuken

Services

Zorgmaaltijdenspecialist Huuskes gaat een speciale dieetkeuken in Oldenzaal gebruiken om allergenenvrije maaltijden te koken. De keuken is helemaal ingericht om gerechten zonder allergenen te bereiden.

Huuskes kookt allergenenvrije maaltijd in dieetkeuken
Foto: Huuskes

De maaltijdleverancier richt zich in de dieetkeuken op gluten-, lactose-, kipeiwit-, koemelk-, koe-eiwit-, pinda- en notenvrij voedsel. Koks gebruiken bij de bereiding zo min mogelijk toevoegingen. Marcel Hofmeijer, Business manager innovatie & operatie bij Huuskes: “Met het pure koken dat we hier doen, gaan we in feite terug naar de smaken zoals ze vroeger waren: op hoog niveau, met een laag zoutgehalte, zonder additieven.”

Geen allergene stoffen in speciale dieetkeuken

Volgens de leverancier hebben steeds meer mensen last van voedselallergieën. Van de volwassenen kampt 1 à 2 procent met een dergelijke allergie, bij kinderen is dat zelfs 5 à 8 procent. Veiligheid is bij de bereiding van allergenenvrij voedsel van groot belang. De medewerkers in de dieetkeuken worden grond getraind en er worden hoge eisen aan grondstoffenleveranciers gesteld. Dat de keuken op een aparte locatie staat, is ook in het voordeel. Er zijn namelijk geen allergene stoffen binnen, aldus Edwin van der Wal, manager Kwaliteit bij Huuskes.

Alle gerechten in een allergenevrije afleiding beschikbaar

Het assortiment is gebaseerd op de reguliere jaarcyclussen die het bedrijf aanbiedt; van alle gerechten van het zogenoemde ABC-menu is nu ook een allergenenvrije afleiding leverbaar.

> Lees ook Zorgmaaltijd: hoe zorg je voor een kwalitatieve maaltijdvoorziening?
> Lees ook Huuskes wil toonaangevende dieetkeuken

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels