nieuws

Innovatieve samenwerking Zaans MC en Albert Heijn

Services

Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) en de Albert Heijn XL in Zaandam gaan dit najaar innovatief samenwerken. Hoe? Dat wil Wouter van der Kam, voorzitter Raad van Bestuur, nog niet kwijt. “Maar het mag duidelijk zijn dat we hierin nieuwe wegen zullen inslaan en een aantal bijzondere producten in het assortiment opnemen.”

Innovatieve samenwerking Zaans MC en Albert Heijn
Bron: https://www.linkedin.com/in/wouter-van-der-kam-9a3a8a110/?ppe=1

Dat schrijft de voorzitter in een blog op SBO. Op het congres Health, Food and Technology op 15 juni licht hij de samenwerking nader toe.

‘We bekommeren ons ook om patiënten als ze zijn ontslagen’

Het ZMC en de Albert Heijn willen bijdragen aan een goede gezondheid van mensen, schrijft Van der Kam. “Het is echt letterlijk zo: liever voorkomen dan genezen. We bekommeren ons om onze patiënten, ook als ze hersteld zijn en ons medisch centrum hebben verlaten. We willen dat hun weerstand op peil blijft, zodat de kans op herhaling van de narigheid wordt verkleind. Goede voeding speelt daarin een cruciale rol.”

‘Meer aandacht voor preventie’

Het ZMC wil namelijk geen ziekenhuis zijn, maar een beterhuis. “Meer aandacht voor preventie”, aldus de voorzitter. “Daar hebben we partners bij nodig, zoals huisartsen, thuiszorg, gemeenten maar nu ook: Albert Heijn, de grootgrutter die net als wij zijn wortels in de Zaanstreek heeft.”

Het ZMC en de Albert Heijn doen er alles aan om dit programma tot een succes te maken, zodat het elders in het land kan worden toegepast.

> Lees ook Zaans Medisch Centrum showt ingebouwde glijbaan (VIDEO!)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels