nieuws

Bravis ziekenhuis gaat bezoektijden fors verruimen vanaf april 2018

Services

Zodra de verbouwing van verpleegafdelingen in de Roosendaalse vestiging is afgerond, worden de bezoektijden fors verruimd. Bezoekers van Bravis ziekenhuis zijn vanaf april 2018 dus niet meer gebonden aan vaste toegangstijden.

Bravis ziekenhuis gaat bezoektijden fors verruimen vanaf april 2018

Dat zegt voorzitter Hans Ensing van de Raad van Bestuur die daarover in gesprek is met de cliëntenraad van Bravis ziekenhuis. Flexibeler bezoektijden is onderdeel van een nieuwe serviceformule die momenteel wordt uitgewerkt. Daarin wordt bijvoorbeeld ook de catering meegenomen.

Ensing wijst erop dat op een aantal afdelingen, zoals het Moeder en Kind Centrum in Bergen op Zoom, nu al vrije bezoektijden gelden. Bij de verbouwing in Roosendaal worden gedateerde vierbedskamers verkleind naar twee- en éénpersoonskamers. Die renovatie maakt het volgens Ensing ook mogelijk om de bezoektijden te verruimen. De flexibilisering zal tegelijkertijd in Roosendaal en Bergen op Zoom in de lente van 2018 ingevoerd worden.

Loslaten van vaste bezoektijden

Ook de cliëntenraad van het Bredase Amphia Ziekenhuis pleit in een advies aan het bestuur voor het loslaten van vaste bezoektijden. Dat kan overigens pas als de nieuwbouw aan de Molengracht, met honderden éénpersoonskamers, eind 2019 klaar is. Ook het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes werkt al een jaar met vrije bezoektijden. Behalve afdelingen zoals de Intensive Care en Hartbewaking kunnen bezoekers van ’s ochtends tot acht uur ’s avonds terecht.

Maatwerk geboden

Bravisbestuurder Ensing benadrukt wel dat ‘maatwerk’ is geboden. “Bij ernstig zieke patiënten moet je altijd kijken wat verantwoord is.” Anders gezegd: het maakt nogal verschil of een patiënt een nieuwe knie heeft gekregen of met een hersenbloeding is binnengebracht. Verruiming van bezoektijden is ook gunstig voor de verkeersstromen rond het ziekenhuis. In plaats van enkele piekuren wordt de bezoekersstroom uitgesmeerd over de dag. (Bron: BN DeStem).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels