video

VIDEO: innovatieve zorgideeën van Hogeschool Utrecht

Services

Een priority-pager, een bord-infotainmentsysteem aan het bed van de patiënt en een app voor bewegingsanalyse. Zomaar wat ideeën van de deelnemers aan de Ureka Mega Challenge van de Hogeschool Utrecht, een wedstrijd voor uitvindingen die de zorg duurzaam innoveren. De Hogeschool Utrecht wil met deze wedstrijd innovatief denken en ondernemerschap aanjagen bij medewerkers en studenten. […]

VIDEO: innovatieve zorgideeën van Hogeschool Utrecht

Een priority-pager, een bord-infotainmentsysteem aan het bed van de patiënt en een app voor bewegingsanalyse. Zomaar wat ideeën van de deelnemers aan de Ureka Mega Challenge van de Hogeschool Utrecht, een wedstrijd voor uitvindingen die de zorg duurzaam innoveren.

De Hogeschool Utrecht wil met deze wedstrijd innovatief denken en ondernemerschap aanjagen bij medewerkers en studenten.

Pitchvideo’s

Inmiddels zijn de zeven beste deelnemers geselecteerd. Zij hebben hun eigen pitchvideo’s opgenomen, waarin ze meer vertellen over hun uitvinding.

Night logger

Zo bedacht Vijay de night logger, om het bed verlaten van dementerende patiënten automatisch te koppelen aan het elektronische patiëntendossier.

Priority-pager

Dorinde bedacht de priority-pager, een nieuw oproepsysteem voor verpleegkundigen en verzorgenden. De pieper selecteert op prioriteit.

 

Finale

De komende periode besteedt Zorginstellingen.nl iedere dag aandacht aan een zorgidee.

De vier beste ideeën gaan door naar de finale. Op 24 april wordt tijdens een liveshow de winnaar bekendgemaakt. Hij of zij krijgt een jaar de tijd om de innovatie ook daadwerkelijk in te voeren.

Klik hier om meer te lezen over het project.

Video

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels