video

Gamen en Netflixen in het Deventer Ziekenhuis

Services

Jonge patiënten in het Deventer Ziekenhuis mogen gamen en netflixen op de Multi Media Mobile. Deze voorziening moet het ziekenhuisverblijf voor tieners plezieriger maken.

Gamen en Netflixen in het Deventer Ziekenhuis

Kinderen in de leeftijd van 12 tot 17 kunnen middels deze device internetten, films kijken of gamen. Het bestaat uit een metalen kast, inclusief gamecomputers, twee beeldschermen, internetverbinding, Spotify en een Netflix-abonnement. Tieners kunnen erop internetten, een film kijken, muziek luisteren of gamen. Het apparaat is mobiel, waardoor gebruikers er in alle rust mee op hun kamer kunnen spelen, of elders in het ziekenhuis.

Multi Media Mobile is verrijdbaar

“Het mooie van de Multi Media Mobile is dat je hem kunt verrijden”, vertelt een kinderarts. “Dus ook kinderen die bijvoorbeeld met een gebroken been in bed liggen kunnen er eenvoudig mee spelen; je hoeft er niet voor naar een speciale ruimte.”

Werktuigbouwkundestudenten ontwikkelden de tool

Studenten van de Aventus-opleiding Werktuigbouwkunde en Media & Vormgeving uit Apeldoorn hebben de Multi Media Mobile gemaakt. Het geld ervoor is – op initiatief van de Rotary Deventer IJssel – bijeengebracht door diverse ondernemers uit de regio.

> Bekijk ook het dossier ICT & technologie

Video

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels