Whitepapers

Vijf kerncompetenties voor consistent gastvrij gedrag: handvol betekenis

Whitepapers

Een handdruk is één van de eerste signalen van gastvrijheid. In deze whitepaper legt Hospitality Consultant Jeroen Frerichs van Hotel Management School Maastricht uit waarom en hoe de kerncompetenties van gastvrijheid op de vingers van één hand te tellen zijn. 

Vijf kerncompetenties voor consistent gastvrij gedrag: handvol betekenis

Van oorsprong is de uitgestoken open hand een gebaar van openheid en oprechtheid; ‘kijk, ik verberg niets’. In de ontmoeting treden we elkaar met dit handgebaar tegemoet als teken van welkom. Vaak voelen we ook aan de handdruk, de hartelijkheid waarmee we welkom geheten worden of juist het ontbreken daarvan. Het is één van de eerste signalen van gastvrijheid. In dit artikel krijgt die hand nog meer betekenis omdat de kerncompetenties van gastvrijheid op de vingers van één hand te tellen zijn.

Lees er alles over in het artikel in deze download.

Jeroen Frerichs is een van de hoofddocenten van de 5-daagse masterclass Gastvrije Zorg, die op 12 december 2017 van start gaat.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels