Whitepapers

Muziek in de zorg: vier voorbeelden uit de praktijk

Whitepapers

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat de inzet van muziek in de zorg tot verrassende resultaten kan leiden. Niet verwonderlijk dat steeds meer zorginstellingen muziek als ondersteuning van hun therapie en ter bevordering van het welbevinden van hun cliënten inzetten. In deze whitepaper enkele inspirerende praktijkvoorbeelden.

Muziek in de zorg: vier voorbeelden uit de praktijk

Muziek in de zorg: vier voorbeelden uit de praktijk

  • Diva Dichtbij bij verpleeghuis De Hooge Tuinen
  • Bedside Buskers in het Deventer Ziekenhuis
  • Muziekids Studio van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis
  • Parels voor de Kunst van Sutfene

Zo kunnen kinderen in de Guus Meeuwis Muziekids Studio van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis hun eigen idol zijn. Wordt muziektherapie en beweging bij Sutfene ingezet om het welzijn van mensen met dementie te bevorderen. Genieten patiënten in het Deventer Ziekenhuis bijvoorbeeld van maandelijks live-muziek aan het bed. En maakt stichting Diva Dichtbij indringend contact met ouderen met dementie door ze in een intieme setting toe te zingen. Wat kunnen we leren van deze praktijkvoorbeelden?

> Download de gratis whitepaper Muziek in de zorg: vier voorbeelden uit de praktijk

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels