Zorginstellingen > St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht

St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht

Aantal cliënten: 220

Type zorgaanbieder: Ziekenhuis

Telefoon: 088-3203000

Website: http://www.antoniusziekenhuis.nl

Waardering: 4 (Onderzoek uitgevoerd in 2016)

Typering

Een modern gebouw, ruim van opzet waardoor nergens gedrang ontstaat. De gedrevenheid en daadkracht van het management wekt vertrouwen. Vorig jaar behaalde het ziekenhuis drie sterren, dit jaar zijn het er vier.

Gastvrijheid

Door de stuurgroep patiëntgerichtheid is een adequate werkwijze opgezet om de wensen en suggesties van patiënten te inventariseren. De uitkomsten van deze inventarisatie (feedbackradar) vormen de informatie-input voor de afdelingen. In het afdelingsoverleg worden tenslotte de oplossingen en de verbetertrajecten geboren. Het beleid bestaat niet louter uit mooie woorden en goede voornemens: hier worden echt gastvrijheidsslagen gemaakt.

Eten & Drinken

Het eten en drinken voor de patiënten wordt door de medewerkers van de roomservice verstrekt. Zij komen driemaal op een dag langs met de maaltijden. Op basis van pilot-uitkomsten worden voorbereidingen getroffen om in de toekomst zes keer per dag kleine verstrekkingen aan te bieden aan de patiënten.

Ambiance

Bij het betreden van het ziekenhuis valt direct op hoe licht en ruim het is. De bezoekers lopen elkaar niet in de weg. Maar er valt visueel weinig spannends in het gebouw te ontdekken. Zowel de architectuur als de aankleding hebben niets verrassends of vriendelijks; het biedt weinig afleiding en roept onvoldoende een sfeer van geborgenheid op. Het is zakelijk en functioneel.

Faciliteiten

Het ziekenhuis beschikt over een bezoekersrestaurant en een shop annex koffiecorner. Er zijn afsluitbare kastjes voor het opladen van telefoons geplaatst en de taxi-oproepservice is in ontwikkeling. Stap voor stap breidt het aantal voorzieningen en services zich uit. Er zijn ook zorggerelateerde winkels aanwezig.

Overig

Het is lovenswaardig dat het management, dat midden in een fusieproces verkeert, haar energie en aandacht niet verliest in fusieperikelen, maar focust op het patiëntenbelang. Een sterk punt is dat de patiëntgerichtheid serieus wordt aangepakt en georganiseerd. Het ziekenhuis kent de opvattingen van de patiënten.

Vergelijking prestaties

Attachment st. antonius ziekenhuis locatie utrecht final